Необходими продукти за 4 порции:
1 кг агнешко месо
1/2 ч. ч. зехтин
1 маруля
4 връзки зелен лук
2 стръка пресен копър
3 стръка магданоз
2 яйца
1/2 ч. ч. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на порции, запържва се в сгорещения зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се 3 ч. ч. вода, похлупва се и се оставя да ври, докато омекне.
2. Марулята и лукът се почистват и се нарязват на едри парчета. Прибавят се към месото заедно с наситнените копър и магданоз и се оставя малко да поври.
3. Яйцата се разбиват заедно с лимоновия сок и се разреждат със сос от тенджерата. Изсипват се при месото и тенджерата се разклаща добре, за да се смеси със соса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!