800 г филе от треска
200 г бял боб от буркан
200 г пушен бекон
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 връзка девесил
50 г краве масло
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна. Бекона и чушките нарежете на кубчета.
2. В половината от зехтина сотирайте зеленчуците и бекона. Добавете отцедения боб. Гответе 3-4 минути, монтирайте с маслото и поръсете с нарязания девесил. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Овкусете със сол и черен пипер филетата риба, подсушете ги добре. Запържете ги в останалия зехтин до златисто от всички страни.
4. Поднесете върху бобената смес и поръсете със зехтин, смесен с малко накълцан девесил.