бяла риба филе - 500 гр
прясно мляко - 200 мл
масло - 50 гр
яйца - 3 бр.
брашно - 3 с.л.
горчица - 2 с.л.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Какво по-лятно от лека вечеря с риба? Тази рецепта на Mate Kitchen е идеалното предложение за вечерите, в които сте уморени от работа, не искате да стоите дълго на горещия котлон или печка и ви се хапва нещо леко.
Гарнирайте я със свежа салата или картофки соте и няколко резенчета лимон, разбира се. Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филето на парчета, посолете го и го наредете в тава.
2. Смесете разтопеното масло с горчицата и намажете с него рибата. Запечете я на 200 градуса за около 15 минути.
3. През това време пригответе заливка от яйцата, брашното и прясното мляко. Овкусете със солта и черния пипер, залейте рибата и печете още 10 минути.
Внимание: Съдържа яйца, горчица, брашно, масло, прясно мляко и бяла риба, които могат да предизвикат алергични реакции.