Фетучини с миди, панчета и тиквички

Перфектното ястие, с което да се поглезите в събота вечер

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

250 г фетучини

2 с.л. зехтин екстра върджин

12-15 бр. миди "Сен-Жак" (по възможност с хайвер)

2 скилидки чесън

1 малка червена люта чушка

6 слайса гуанчале, панчета или бекон

1 малка тъмнозелена тиквичка

3/4 ч.ч. бяло вино

25 г масло

3 стръка магданоз

1/2 лимон, сок

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Поръсете мидите със сол и 1 с.л. зехтин и хубаво ги втрийте в тях. Поставете мидите в голям, силно нагорещен тиган и ги запечатайте от двете страни за не повече от 10-15 секунди от всяка страна. Прехвърлете мидите в чиния.

2. Сварете фетучините "ал денте", сопред указанията на пакета.

3. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки, а лютата чушка - на ситно. В тигана от мидите сипете 1 с.л. зехтин и запържете в него чесъна, лютата чушка и нарязаното на тънки лентички гуанчале. Запържете до златисто, като разбърквате често.

4. С помощта на ренде тип Мандолина нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Нарежете стъблата магданоз на много тънко. Добавете всичко в тигана и разбъркайте. Деглазирайте с бялото вино. Изчакайте то да се редуцира до 1/3 и добавете маслото. Изстискайте и лимона. Разклатете тигана енергично няколко пъти.

5. Добавете сварените фетучини с малко от водата от варенето. Върнете мидите в тигана и разклатете 5-6 пъти тигана. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти