Необходими продукти:
600 г охладени пилешки дробчета
100 мл ликьорно вино „Мадейра“
100 мл пилешки бульон
50 г краве масло (студено)
3 глави лук
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 твърдо сварено яйце
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се реже на тънки шайби и се запържва на умерен огън в половината от олиото. Подправя се с щипка сол и черен пипер и се готви, докато омекне и се карамелизира.
Прехвърля се в съд за сервиране.
Дробчетата се почистват и се подсушават, запържват се в останалото олио. Когато са готови, се изваждат при лука.
Тиганът се деглазира с виното, налива се бульонът, добавят се мащерката и дафинов лист, и сосът се оставя да се сгъсти. Дърпа се от огъня и се монтира със студеното масло.
Готовият сос се излива върху дробчетата и лука. Поръсва се с накъсана мащерка.
Ястието се сервира с нарязано на лодки яйце.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как да си направим пилешки пастет
Терин от гъши дроб с ябълков чипс
Бърза рецепта за дробчета само с два продукта