Необходими продукти:
400 гр. пилешки гърди
2 с. л. пудра захар
½ ч. лъжица сол
1 с. л. соев сос
2 с. л. винен оцет
1 ½ с. л. доматено пюре
2 с. л. портокалов сок
1 малка глава лук
1 кубче пресен джинджифил
1 скилидка чесън
3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки кубчета и посолете.
Най-важният момент от приготвянето е сосът.
В купа смесете захар, соев сос, оцет, доматеното пюре и портокаловия сок.
В получената смес добавете месото, захлупете с капак и изчакайте около час.
През това време нарежете на дребно лука, чесъна и джинджифила. Запържете ги за няколко минути и ги извадете от тигана.
В същия тиган запържете месото.
Когато порозовее, намалете котлона и прибавете запържения лук, чесъна и джинджифила.
Остава само да добавите соса и да изчакате да покъкри десетина минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко