Необходими продукти:
2 цели ципури, изчистени и измити
4 скилидки чесън, смлени
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1/2 чаша бяло вино
2 чаени лъжички прясна мащерка
1 лимон, нарязан на кръгли парчета
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 С. Застелете тава с хартия за печене.
В малка купичка объркайте зехтина, бялото вино, лимоновия сок и чесъна. Втрийте всяка риба с чесновата смес след което ги поставете в тавата.
Полейте рибите с остатъка от чесновата смес. Поставете по две резенчета лимон и стрък мащерка във всяка риба. Поставете по две резенчета лимон върху рибите и овкусете със сол и пипер. Печете около 20 минути.
Още една рецепта за ципура, но този път със спанак: