Ципура с домати и маслини

Ципура с домати и маслини

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • ципура - 2 бр - 13.25 лв
  • домати - 2 бр - 0.76 лв
  • маслини - 18-20 бр - 1.50 лв
  • чесън - 6-7 скилидки - 0.64 лв
  • магданоз - 1 връзка - 1.29 лв
  • пресен риган - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • зехтин - 80 мл - 0.88 лв
  • сол на вкус

Още една рецепта, с която каним морето, и то Средиземно море на масата – ципура с домати и маслини, завита във фолио и изпечена във фурна от Mate kitchen. Дори само името й ни връща спомени за солените следи, които остават по кожата, след като излезем от водата. За студени напитки, за сочни плодове, лениви следобеди и много смях. Пречистващата сила на витамин море задължително върви с храната, която то ни дава. Преизобилна, вкусна, затворила в себе си неговия вкус и мирис.

Крехката ципура е сред задължителните вкуснотии, които да хапнете на средиземноморския бряг. Тя има деликатен и все пак характерен вкус, а когато е прясно уловена, е великолепна. Традиционно се прави на скара, но всъщност възможностите, които дава, са много повече. За рецептата за ципура с домати ние събрахме 4 характерни средиземноморски вкуса – рибата, слънчевите домати, солените маслини и пресния риган.

Рецептата е повече от лесна за изпълнение. Тъй като готвенето продължава относително кратко, защото на рибата не й трябва много, ястието е изключително свежо. Можете да усетите отделните вкусове във всяка хапка. Много подходящ за тази ципура с домати е лимоновият или чесновият дресинг. Личното ни мнение е, че гарнитура няма да ви е нужна. Само добре охладено питие и приятна компания.

Наздраве и добър апетит от Mate Kitchen!

  1.  Обелете, изчистете от семките и нарежете на кубчета доматите.
  2.  Към тях прибавете нарязаните на ситно магданоз, риган, чесън и маслините. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре.
  3.  Измийте и подсушете рибата, след което я подправете със сол и зехтин. Напълнете я с предварително приготвената смес от домати, маслини и подправки.
  4.  Вземете лист алуминиево фолио. Намажете го със зехтин и поставете отгоре напълнената риба. Завийте плътно като пакет и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути.
  5.  Извадете ципурата и сервирайте с гарнитура по желание или само полята с чеснов дресинг.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти