Цяло задушено пиле със зеленчуци

И къри паста за още повече аромат

2.33 от общо 3 гласа
75 мин.
Необходими продукти

1 с.л. олио

1 пиле

1 голяма глава лук

3 см джинджифил

2 звездички анасон

1 пръчка канела

3 домата

185 г червена къри паста

270 мл кокосово мляко

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

2 големи картофа

1 ч.ч. замразен грах

сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте голяма тенджера с огнеупорен капак и дръжки. Сипете половината олио в нея и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете нарязания на тънки лентички джинджифил и щипка сол. Разбъркайте и оставете лука да омекне.

2. Добавете пръчката канела, анасона и къри пастата. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете нарязаните на четвъртинки домати и разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и кокосовото мляко. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври.

3. След минута добавете и обелените, разрязани на четвъртини картофи, както и замразения грах.

4. Подсушете добре пилето, което трябва да е със стайна температура. Поставете го в тенджерата, с гърдите нагоре. Захлупете съда и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.

5. Извадете пилето в голяма, дълбока чиния. Около него подредете зеленчуците и залейте със сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти