1 с.л. олио
1 пиле
1 голяма глава лук
3 см джинджифил
2 звездички анасон
1 пръчка канела
3 домата
185 г червена къри паста
270 мл кокосово мляко
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
2 големи картофа
1 ч.ч. замразен грах
сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте голяма тенджера с огнеупорен капак и дръжки. Сипете половината олио в нея и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете нарязания на тънки лентички джинджифил и щипка сол. Разбъркайте и оставете лука да омекне.
2. Добавете пръчката канела, анасона и къри пастата. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете нарязаните на четвъртинки домати и разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и кокосовото мляко. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври.
3. След минута добавете и обелените, разрязани на четвъртини картофи, както и замразения грах.
4. Подсушете добре пилето, което трябва да е със стайна температура. Поставете го в тенджерата, с гърдите нагоре. Захлупете съда и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
5. Извадете пилето в голяма, дълбока чиния. Около него подредете зеленчуците и залейте със сос.