кренвирши - 2 бр
багети - 2 бр
кашкавал - 50 гр
масло - 25 гр
чесън - 2 скилидки
магданоз - 2 стръка
Ако се чудите какво да си направите за хапване тази вечер, от Mate Kitchen предлагат този чеснов хотдог. Бърза, лесна и вкусна рецепта, която е доказателство за гениалността на простичките неща. В случая – масло, смесено с накълцан чесън и пресен магданоз. Добавката, която издига обикновената запечена питка с кренвирш и кашкавал от нещо за хапване на крак и набързо до вечеря. С няколко вида сос за топене, може би бърза, непретенциозна салата и задължително чаша студена бира. Може и да е повече от една.
Продуктите не са нищо особено – багети, кренвирши, кашкавал. Хлебчетата са изцяло по ваш вкус. Ние ползвахме пълнозърнести с поръска. Стават чудесни, когато семената се запекат. Няма да сбъркате и ако вземете чабати, но тогава външният вид ще избяга малко от традиционната представа за хотдог.
Можете да запазите трика с чесновото масло и за други рецепти, предлагат от Mate Kitchen. Пробвайте например да си изпечете пърленки и още горещи да ги намажете с него. Ухаят божествено и са невъобразимо вкусни. То е чудесна основа за брускети. Дори съвсем обикновените препечени филийки се преобразяват, когато ги намажете с него. Важно е само след това да си останете вкъщи – заради чесновия дъх.
Начин на приготвяне:
1. Накълцайте скилидките чесън и магданоза и ги смесете. Оставете маслото да се размекне на стайна температура или го пуснете за няколко секунди в микровълновата фурна. Сложете при него чесново-магданозената смес и разбъркайте добре.
2. Разрежете багетите през средата по дължина, но не до края. Разтворете ги и ги намажете обилно с чесновото масло.
3. Разрежете кренвиршите по дължина и ги сложете в багетите. Разпределете отгоре кашкавала и прехвърлете хотдозите в тавичка, покрита с хартия за печене.
4. Печете ги на 200 градуса за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и се зачерви леко. Поднесете ги веднага.
Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: може да съдържа глутен