Родна кръчмарска класика, която понякога просто не може да бъде пресъздадена у дома. С тази рецепта проблемите вече са преодолени.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г кашкавал
2 с. л. брашно
4 яйца
100 г галета
1 ч. л. черен или бял сусам
1 ч. л. ленено семе
100 мл олио
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина 1 см и се слага за 30 мин. във фризера.
Всяко парче се топва във вода, овалва се в брашно, след това в разбитите яйца, после в галетата, разбъркана със сусама и лена, и отново в разбитите яйца.
Изпържва се от двете страни до златисто в загрятото олио и веднага се поднася.
Прочетете още:
Тортички от патладжан и пушен кашкавал
Кашкавал на фурна с печени червени чушки