Необходими продукти:
4 дебели свински котлета (еднакви по големина)
1 глава лук
1 домат
1 портокал
60 мл зехтин
1/4 ч. л. лимонов пипер
сол на вкусза гарнитурата:
400 г зелен фасул (замразен)
50 г краве масло
2 скилидки чесън
1 с. л. ретро горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Котлетите се овкусяват с лимоновия пипер и сол на вкус.
Пържат се в сгорещения зехтин от двете страни – до златисто.
Лукът се реже на полумесеци, а доматът – на кубчета.
Кората на портокала се настъргва, плодът се изтисква.
В мазнината, в която са пържени пържолите, се запържва лукът. Щом омекне, се добавят доматът, портокаловата кора и портокаловият сок.
Посолява се и след 1–2 минути котлетите се връщат в соса. Готвят се още 3–4 минути и се дърпат от огъня.
Зеленият фасул се сварява в подсолена вода и се отцежда.
Запържва се в маслото, добавя се нарязаният наситно чесън, посолява се и се овкусява с горчицата.
Котлетите се поднасят с гарнитурата от зелен фасул.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Агнешко филе с бадемова коричка
Агнешка мусака с коприва и картофи
Агнешки котлети с джоджен и лимон