От канала "Да сготвим с Милена" днес си харесахме още една рецепта – лесна, бърза и вкусна. Този път е за дробчета. Идеална за готвене след дълъг работен ден, когато сте уморени.
Нужните ни продукти са само:
500 гр. дробчета
1 опаковка майонеза
Ако имате на разположение 15-тина допълнителни минути, бихме препоръчали вместо да купувате майонезата - сами да си я приготвите. Може да видите нашата рецепта за домашна майонеза тук.
Начин на приготвяне:
За да сготвим дробчетата, започваме с обилното им измиване под течаща студена вода, защото понякога са много кървави. Плакнем, докато водата се избистри и след това ги изцеждаме, като далеч не е фатално малко вода да остане в купата.
Продължаваме с отстраняването на жилите на самите дробчета, но ако не ви пречат може да пропуснете тази стъпка. След като сте ги подготвили ги смесваме с майонезата. Въпреки, че е доста цапащо, е най-лесно да ги смесим с ръце. Освен черен и червен пипер на вкус, други подправки не са нужни, защото майонезата ще ги овкуси.
След това просто ги мятаме в тавичка за печене, добавяме съвсем малко олио и ги слагаме да се пекат в предварително загрятата на 180-200 градуса фурна. По време на печенето се разбъркват няколко пъти и се пекат докато почервенеят.
След това нашите бързи и лесни дробчета с майонеза са готови за сервиране, да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как да си направим пилешки пастет
Терин от гъши дроб с ябълков чипс