Необходими продукти:
50 г масло
1 с. л. зехтин
3 с. л. прясна мащерка
2 стръка праз
200 г сирене рикота
300 г печурки
6 яйца
125 мл сметана
1 с.л. галета
40 г пармезан
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Задушете праза и печурките в мазнина.
Подправете с мащерка и сол.
Разбийте 6 яйца със сметана, сол, мащерка и черен пипер.
Намазнете тава и я поръсете с галета. Изсипете задушените зеленчуци, рикота и яйчената смес.
Поръсете с пармезан и печете на 180 градуса за 30 минути.
Поднесете с прясна салата по избор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце