Бургер с чоризо

Богати аромати, обединени от пушения вкус на барбекюто

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г смляна свинска плешка

175 г наденица чоризо

25 г царевичен грис

1 ч.л. листенца прясна мащерка

1 глава лук

3 скилидки чесън

½ ч.л. семена кимион

½ ч.ч. смлян кориандър

1 ч.л. пушен червен пипер

1 люта чушка

½ ч.л. сода бикарбонат

За салцата Ромеско:

70 г бланширани бадеми

3 червени чушки

30 г хлебни трохи

2 домата

½ ч.л. едър лют червен пипер

1 с.л. нарязан магданоз

1 лимон, настъргана кора

100 мл зехтин екстра върджин

За маринования червен лук:

2 глави червен лук

200 мл оцет от сайдер

60 г кафява захар

1 звездичка анасон

1 с.л. семена синап

Допълнително:

4 питки Бриош

4 слайса сирене манчего

8 слайса хамон

8 люти чушки Падрон

зехтин

сол

Това е рецепта за бургер със свинско месо, обогатен с чоризо. Питките бриош са намазани със салца от печени чушки и домати, а кюфтета са гарнирани с маринован лук и пукани люти чушлета. Всички съставки са обединени от едно - пушения вкус на барбекюто!

Начин на приготвяне:

1. За бургерите сипете в голяма купа смляното месо, вътрешността на надениците чоризо, царевичния грис, листенцата мащерка, настъргания чесън, предварително запържения до кафяво нарязан на ситно лук, смления кориандър, предварително запечените в сух тиган и след това счукани семена кимион, пушения червен пипер, нарязаната на ситно люта чушка без семки и сода бикарбонат. Омесете много добре всичко и оформете 4 големи плоски кюфтета. Подредете ги в тавичка и ги поставете в хладилник.

2. За маринования лук смесете в тенджерка оцета, захарта и добавете звездичката анасон и предварително запечените в сух тиган семена синап. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Нарежете червения лук на рингове с дебелина от ½ см и ги поставете в купа. Залейте лука с горещата марината и оставете настрана докато изстине.

3. За салцата опечете чушките върху загрятото барбекю и ги увийте в хартия да се задушат. След това ги обелете и отделете дръжките и семките им. Нарежете ги на не много дребно и ги сложете в купа. Към тях добавете обелени и нарязани на малки кубчета домати, фино настърганата лимонова кора, запечени и нарязани или смлени едро бадеми, леко запечени в сух тиган хлебни трохи и нарязан магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

4. В сух тиган изпукайте лютите чушлета. След това нанижете по 2 чушлета на дървено шишче.

5. Върху добре загрятото барбекю поставете бургерите и печете 3-4 минути. Обърнете ги и ги намажете с разтопено масло. Печете още 2-3 минути. Поставете по 1 слайс сирене манчего и дръпнете бургерите от огъня.

6. Разрежете питките на две, по хоризонтал и ги запечете леко върхя барбекюто. Върху долната част на всяка питка сипете от салцата Ромеско Върху нея поставете бургера със сирене. Върху сиренето поставете кръгче маринован лук, а върху него слайс хамон. Поставете капачето на питката. Промушете с дървено шишче с чушлета всеки бургер и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти