Бирияни с пиле

Ароматно предложение от Индия

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

5 шушулки кардамон

300 г ориз басмати

сол и черен пипер

25 г масло

1 глава лук

4 скилидки чесън

1 с.л. нарязан джинджифил

182 ч.л. куркума

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч.л. лют червен пипер

1 дафинов лист

1/4 канелена пръчка

4 пилешки бутчета, без кожа и кости

75 г тъмни стафиди

800 мл пилешки бульон

2 с.л. нарязани листа кориандър

4 с.л. запечени филирани бадеми

Начин на приготвяне:

1. Извадете семената от шушулките кардамон и ги счукайте в хаванче.

2. Сложете ориза в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути. След това го измийте под студена течаща вода и добре го отцедете.

3. Нарежете лука на тънки кръгчета, а скилидките чесън - на ситно. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер и добавете останалите подправки - кимион, кориандър, лют червен пипер, куркума, счукан кардамон, пръчка канела и дафинов лист. Гответе около 10 минути, докато лукът омекне и се карамелизира леко.

4. Нарежете пилешкото месо - от бутче или гърди на жулиени. Запържете ги от всички страни за 3 минути в тигана с лука. Добавете ориза, залейте с пилешкия бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, захлупете и оставете ориза да ври на слаб огън в продължение на 10-12 минути.

5. Сервирайте бирияни с пиле, поръсено с нарязани на ситно листа кориандър и запечени филирани бадеми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти