Бавно задушено свинско с люти чушки

Експлозия от вкусове

5 от общо 2 гласа
180 мин.
Необходими продукти

1 кг свинска плешка без кост

1 глава бял лук

3 скилидки чесън

1 ч.л. смлян кимион

1 мексикански дафинов лист

1 портокал, сок

2 ч.л. сол

вода

4 с.л. свинска мас

600 г царевични тортили

За салсата:

1 с.л. олио

6-10 сушени люти чушки Де арбол

1 скилидка чесън

2 домата

1/2 ч.л. сол

Бърза зелева туршия:

2 ч.ч. нарязано зеле

3 лайма, сок

100 мл бял винен оцет

100 мл вода

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

2 с.л. нарязани листа кориандър

За салатата:

12 цвята от тиквички

100 г бейби спанак

3 с.л. печени белени тиквени семки

1 с.л. ябълков оцет

2 с.л. зехтин екстра върджин

фина морска сол

едро счукани зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета по 3 см и отстранете ципите. Поставете парчетата месо на дъното на голяма тенджера. Добавете ситно нарязаните лук и чесън и дафиновия лист. Поръсете със сол и смлян кимион. Добавете 2 с.л. свинска мас и налейте вода до половината на месото. Добавете портокаловия сок и оставете сместа да заври на силен огън. След това намалете силата на огъня и оставете да къкри, докато течността почти изври.

2. За салсата в блендер начупете сушени люти чушки (предварително запечени в сух тиган за 20 секунди), добавете целите предварително сварени във вода за 4-5 минути домати и обелената скилидка чесън. Овкусете със сол, черен пипер и олио. Пасирайте до гладкост. Добавете олио и отново пасирайте. Пресипете в купичка.

3. Щом месото може да се къса на парчета, прехвърлете го в тиган заедно със сока. Намачкайте месото с помощта на лъжица, добавете 2 с.л. свинска мас и го запържете до златисто.

4. За бързата туршия сложете тънко нарязаното зеле в купа и залейте със сок от лайм и оцет. Добавете вода, сол и захар. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните листа кориандър и разбъркайте отново. Оставете туршията да престои 30 минути.

5. За салатата в купа сложете листата бейби спанак и цветовете тиквичка. Поръсете тиквените семки. В купичка пригответе дресинг от ябълков оцет, зехтин, сол и черен пипер. Залейте салатата и разбъркайте добре.

6. Сервирайте бавно задушеното свинско месо (карнитас) с гарнитури от бърза туршия, салата, доматена салса и топли тортили.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти