Бавно печено свинско със зеле и магданозен сос

Носталгия в чиния

0 от общо 0 гласа
510 мин.
Необходими продукти

1-1.5 кг. свински бут без кост

1 глава зеле

100 мл ябълков оцет

60 г масло

60 г брашно

500 мл прясно мляко

50 г магданоз

2 с.л. горчица

1/2 кубче пилешки бульон

шепа каперси

лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете месото от хладилника 30 минути преди готвене.

2. В дълбока тавичка постелете голям лист алуминиево фолио. Поставете месото върху него и залейте с 1 ч.ч. вода. Увийте добре месото и поставете във фурната за 5 минути. След това намалете градусите на 80 и печете 8 часа.

3. Срежете зелката на две половини и ги запържете в загрят тиган (с огнуепорна дръжка) с малко зехтин или олио. Запържете зелето от всички страни. Поръсете със сол и поставете във фурната на 200 градуса за 5 минути. Извадете тигана и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрани за 10 минути.

4. За соса загрейте прясното мляко в касерола до 40 градуса. Добавете щедра щипка сол. В дълбок тиган сипете оцета и оставете да изври. Добавете маслото на кубчета. Щом се разтопи, добавете брашното и го запържете за минута. Добавете горещото мляко на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете горчица, кубче пилешки бульон, нарязани каперси, магданоз и лимонов сок. Разбъркайте.

5. Разрежете всяка половина зеле на по дължина. Поставете една четвъртина зеле в чиния. До него поставете няколко тънки резена месо и ги полейте с магданозен сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти