Бавно готвено свинско по скандинавски

Вдъхновение от севера за вашата трапеза

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1.2 кг свинска плешка, без костr и без кожа

10 глави лук шалот

1 връзка мащерка

250 мл червено вино

500мл пилешки бульон

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Месото трябва да е със стайна температура. Направете няколко диагонални разреза по повърхността му с дълбочина 1-2 см. Поръсете го със сол и черен пипер от двете страни.

2. Загрейте зехтина в широка тенджера с огнеупорен капак и запечатайте месото от всички страни, до златистокафяво. Извадете го.

3. В същия съд сложете разрязаните на две обелени глави лук и ги карамелизирайте за кратко от двете страни. Деглазирайте с червеното вино. Щом то се редуцира с 1/3, подредете стръковете мащерка и върху тях поставете месото. Изсипете боровинките и бульона.

4. Поставете кръг от хартия за печене върху месото, а след това захлупете. Поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

5. Извадете месото, а тенджерата със соса поставете върху котлона да къкри. Гответе докато соса се сгъсти. Извадете стръковете мащерка. Нарежете месото на филии.

6. В дълбока чиния сипете от гъстия сос с боровинки, а върху него подредете 2-3 резена месо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти