1 кг телешки бузи
2 скилидки чесън
2 глави лук
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
1 ч.л. черен пипер на зърна
500–700 мл телешки бульон
500 мл тъмен ейл (бира)
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
3-4 с.л. олио за пържене
За картофите:
800 г дребни пресни картофи
100 г краве масло
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете бузите от ципите. Нарежете месото на едри парчета.
2. Овкусете със сол и черен пипер и оваляйте в брашно.
3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна - на едро.
4. Запържете месото в мултикукър или в тенджера до златисто.
5. В същия съд прибавете лука и чесъна, мащерката, дафиновите листа, зърната черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте и оставете и зеленчуците да се запържат до златисто.
6. Налейте бульона и бирата. Гответе в мултикукър на ниска температура за 6 часа или в тенджера около 8 часа.
7. Сварете добре измитите и необелени картофи в подсолена вода.
8. Извадете ги и ги сложете в намазана с масло тава, като ги смачквате леко. Върху всеки картоф поставете по малко масло, поръсете с розмарин и сол и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто за 30 минути.
9. Поднесете месото с картофите.