Необходими продукти за 1 баница:
За плънката:
1 кг спанак
200 г краве масло
300 г сирене
300 г кисело мляко
За тестото:
6 ч. ч. брашно
10 мл олио
10 мл оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спанакът се почиства, измива се и се нарязва надребно. Задушава се в част от маслото, охлажда се и се разбърква със сиренето и киселото мляко.
2. От брашното, олиото, оцета, вода и сол се омесва тесто. От него се разточват 5 кори, които се нареждат в тава, като се поръсват с останалото предварително разтопено масло и спаначената плънка. Най-горната кора (трябва да е по-дебела от останалите) се поръсва само с масло.
3. Баницата се пече във фурна, загрята до 200–220 градуса до готовност.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!