2 х 200 г телешки или говежди пържоли
150 г тънки яйчени нудъли (2 гнезда)
3 с.л. олио
2 червени чушки
1 глава лук
1/2 глава китайско зеле
1 връзка кориандър
За маринатата:
4 с.л. соев сос
4 с.л. сладък чили сос
1 скилидка чесън
1 пълна ч.л. китайски микс „5 подправки“
1 ч.л. светла кафява захар
1 голям лайм, сок
Начин на приготвяне:
1. Изтънете леко пържолите, като ги начукате с помощта на чукче или точилка. Поставете ги в дълбок съд.
2. Сипете всички продукти за маринатата (скилидката чесън смачкайте с помощта на преса) в купа и разбъркайте добре. Сипете 3 с.л. от маринатата върху пържолите и ги оставете настрани за 10 минути.
3. Сварете нудълите според указанията на пакета. Прецедете ги.
4. Обелете и нарежете лука на полумесеци. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на ленти. Нарежете китайското зеле на тънки ивици.
5. Сипете 2 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и го загрейте добре. Поставете пържолите в него и пържете по 1 1/2 минута от всяка страна. Поръсете със сол. Извадете в чиния, покрийте с алуминиево фолио и оставете настрана.
6. Избършете тигана с кухненска хартия и налейте останалото олио в него. Запържете лука и чушките за 3-4 минути, докато променят цвета си. Добавете бялата част от китайското зеле, разбъркайте и гответе 1 минута. Добавете остатъка от маринатата, нарязаните зелени листа китайско зеле и листа кориандър. Разбъркайте. Добавете сварените нудъли и разбъркайте много добре.
7. Изсипете нудълите със зеленчуци в голяма чиния или ги разпределете в четири чинии. Нарежете месото на тънки ленти. Гарнирайте нудлите с ленти телешко месо.