Необходими продукти:
1 кг телешко месо
300 гр. кашкавал
бял пипер
сол
Начин на приготвяне:
Смелете месото и го овкусете със сол и бял пипер.
Важна част от овкусяването на каймата е и подправката вега (съдържа сушени зеленчуци, сол и захар), но ако не намерите подправката, може да използвате алтернативни български подправки.
Добавете настърган кашкавал и оставете да престои 4-5 часа в хладилник, така месото ще поеме всички аромати.
Оформете плескавиците и изпечете на скара.
Гарнирайте с изпечени люти чушки, които са мариновани в зехтин, копър, чесън, балсамико, сол и малко захар.
А ето и обещаната гарнитура:
500 гр. сирене
150 гр. айвар (домашен)
2 силидки чесън
2 люти чушки
2 с. л. червен пипер
½ люто чили
80 мл. зехтин
няколко стръкчета див лук
Настържете сиренето, добавете айвера, пипера, чилито и зехтина.
Оставете да престои 30 минути и сервирайте.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Най-доброто: Кюфтета и тирамису
Кюфтета на грил
Кюфтета със зеленчуци на фурна
Хляб за приятели
Хумус от моркови