Необходими продукти:
250 г ориз "Арборио"
4 с. л. зехтин
300 г печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
5 клонки мащерка
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1 л зеленчуков бульон
100 мл бяло вино
40 г масло
50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите. Запържете ги в 2 лъжици зехтин.
Подправете със сол и мащерка.
Задушете в мазнина за 5 минути нарязания лук. Прибавете чесън и ориз. Долейте вино и бульон.
Овкусете със сол и черен пипер. Гответе около 20 минути при непрекъснато бъркане.
За финал добавете масло и пармезан.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза