Необходими продукти:
Зеленчуци на лентички – 1-2 тиквички
2-3 моркова
1-2 глави лук
1 консерва кокосово мляко
1 пакет нудълс, или друг вид паста
Свинско месо (обезкостен врат)
Бяло пилешко месо
Соев сос
Сос Териаки
Начин на приготвяне:
Нарязваме цялото количество месо на ивички. В тенджера слагаме пилешки бульон или вода с малко сол, в която ще сварим спагетите.
Слагаме в тигана свинското месо, запържваме и след това слагаме пилешкото месо. Когато и то е побеляло от всички страни, слагаме и зеленчуците – първо лука и морковите, без тиквичките – тях слагаме по-късно, за да не се разкашкват.
Слагаме още малко сол, къри, добавяме малко и от сосчето (от тенджерата) в тигана, за да се позадушат за кратко. Като поомекнат зеленчуците добавяме и тиквичките. Слагаме кокосовото мляко, разбъркваме и оставяме да се задуши и да покъкри, прибавяме и сосовете.
Когато бульонът заври, слагаме спагетите за 2 минути, а после ги преместваме в тигана (след като ги отцедим).
Оставяме 5 минути на огъня да покъкри и ястието е готово.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Идея за вечеря - паста със спанак
Паста с лек и бърз доматен сос
Паста с пиле, зелен фасул и домати