Необходими продукти за 4 порции:
800 г свинско бонфиле
2 стръка розмарин
2 с. л. зехтин
600 г бейби моркови
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
розмарин за украса
за соса:
150 г червен лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
300 мл „Порто“
1 с. л. краве масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се натрива със сол и пипер и по цялата му дължина се набожда с листенцата розмарин. Запечатва се от всички страни в тиган със зехтина и се пече 6–7 минути на 200 градуса.
2. Морковите се режат и се варят, докато омекнат, но без да са разварени. Отцеждат се и се сотират 2–3 минути в маслото.
3. Лукът за соса се наситнява и се глазира за 3–4 минути в зехтина, добавя се пюрето, сипва се портото и се посолява. Добавя се и сосът от печеното месо. Течността се вари, докато се редуцира наполовина, добавя се маслото и тиганът се дръпва от огъня, като сосът се бърка непрекъснато.
4. Месото се нарязва на филийки, залива се със соса и отстрани се разпределят морковите. Украсява се с розмарин и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Свинско с фъстъци за 20 минути