Необходими продукти:
2 филета от пъстърва
100-150 мл олио
1 с.л. лешниково олио
За панировката:
70 г грис
70 г пармезан на прах
щипка сол
щипка черен пипер
60 г лешници
1 яйце
За винегрета:
50 мл зехтин
2 щипки сол
щипка черен пипер
15 гр пармезан
1 скилидка чесън
1 с.л. светъл оцет
1 ч.л. мед
1 ч.л. лешниково олио
стръкчета магданоз
малка суха люта чушка по желание
Начин на приготвяне:
Разрежете филетата на две по диагонал. Подсушете ги с домакинска хартия. Запечете лешниците на сух тиган. Смелете ги в блендер.
В купичка смесете продуктите за панировката - гриса, пармезана, лешниците, солта и черния пипер. Разбийте яйцето. Сложете на котлона да загрява тиган със 100-150 мл олио и 1 с.л. лешниково олио.
Потапяйте филетата в яйцето и оваляйте в панировката. Изпържете ги първо с кожата надолу, като обръщате често. Отцедете ги върху домакинска хартия. Пасирайте продуктите за винегрета. Сервирайте рибата, поръсена с винегрета. Украсете с пармезан и зелен лимон.
Ароматна пъстърва
С лешници
9801