Необходими продукти:
кори за лазаня
300 мл. доматен сос
200 гр. шунка
200 гр. кашкавал
50 гр. настърган кашкавал
За соса Бешамел:
60 гр. масло
3 с. л. брашно
800 мл. прясно мляко
индийско орехче
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
За направата на соса са необходими три основни съставки масло, брашно и прясно мляко.
Разтопяваме маслото и запържваме брашното в него. Добавяме млякото и подправките.
Нарязваме кашкавала не филийки и подреждаме лазанята в тава.
Започваме с доматения сос, върху него корите за лазаня, Бешамела, шунката и кашкавала, отново корите, докато продуктите не свършат.
За финал поръсваме корите с Бешамел и кашкавал. Покриваме с фолио и печем на 180 градуса 35 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Сходни рецепти:
Лазаня със спанак и печурки
Щедра лазаня
Лазаня с тиквички и моцарела
Лазаня с кайма
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден