Агнешко в сметанов сос

Готово за 30 минути

Агнешко в сметанов сос
Снимка: Бон Апети
2 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 2–3 порции:

1,5–1,7 кг агнешки гръб
3 с. л. зехтин
3 стръка прясна мащерка
50 г сурови, белени лешници
сол и черен пипер на вкус

за соса:
15 скилидки чесън
160 мл животинска сметана
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. От гръбчето се отстраняват бъбреците и далака. С остър нож се изрязват бонфилето и контрафилето. Обезципява се и се отстранява мазнината. Запазват се за супа, заедно с ребрата.
2. Филетата се нарязват на медальони с дебелина 1 см. Леко се начукват с обратната страна на ножа. Поръсват се с черен пипер и 2 стръка мащерка. Оставят се за 10 минути настрана.
3. После се посоляват и се запържват в зехтина, от двете страни, на висока температура. Не трябва да се препържват, за да останат сочни.

4. Чесънът се обелва и скилидките се слагат в загрятия зехтин. Запържват се на умерен огън, докато омекнат (около 10 минути). Налива се сметаната и малко вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се сгъсти – около 5 минути.
5. После се прецежда, като чесънът се намачква.

6. Лешниците се смилат в блендер.
8. Медальоните се подреждат в чиния и се заливат със соса. Поръсват се с лешниците и се украсяват с мащерка.  

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти