Ето още една рецепта за виртуалната ви колекция за Великден. Възползвайте се от нея и празнувайте вкусно!
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг агнешко месо, нарязано на порции
1 ч. л. червен пипер
100 г масло
2 моркова, нарязани на кубчета
1 ч. л. черен пипер на зърна
6 скилидки чесън, необелени
1 ч. ч. арпаджик, необелен
1 връзка джоджен, нарязана на ситно
За дроб сармата:
1 кг агнешки дреболии
4 с. л. олио
2 глави лук, нарязани на ситно
2 моркова, нарязани на ситно
300 г гъби, нарязани на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 връзка девесил, нарязан на ситно
2 ч. ч. ориз
2 ч. ч. гореща вода или бульон
10 зърна черен пипер
1 ч. ч. бяло вино
Начин на приготвяне
1. Всяко парче месо се посолява, поръсва се с червен пипер и се намазва с масло. Месото се слага в тава. Прибавят се морковите, чесънът, лукчетата, черният пипер и джодженът. Посоляват се. Тавата се завива с фолио и се слага на 160° С за 2,5 часа.
2. Дреболиите се измиват, кипват се, сменя им се водата и отново се кипват. Варят се 30 мин. Изваждат се, изцеждат се и се нарязват на ситно.
3. В загрятото олио се слагат лукът, гъбите и морковите. Прибавят се оризът, магданозът и девесилът. Добавят се дреболиите. Слагат се черният пипер, виното и водата. Всичко се подправя със сол и се слага да се пече в умерена фурна за 30 мин.