Агнешки тажин

Пикантно изкушение от Мароко

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

2-3 с.л. олио

750 г агнешки врат

2 големи глави лук

3 стъбла селъри

2 скилидки чесън

4 см корен джинджифил

1 с.л. смлян кимион

1 с.л. смлян кориандър

2 ч.л. канела

400 г нарязани домати от консерва

450 мл пилешки или агнешки бульон

2 с.л. домати пасата

2 ч.л. паста хариса

1 с.л. течен мед

8 сушени кайсии

400 г нахут от консерва

2 с.л. нарязан магданоз

2 консервирани лимона

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с огнеупорни дръжки и капак сипете 1 с.л. олио и го загрейте. Запържете агнешкото, нарязано на парчета от по 2-3 см, за 3-4 минути от всички страни. Правете това на порции. Извадете месото в чиния.

2. Сипете още 1-2 с.л. олио и в него запържете нарязания на полумесеци лук за 3-4 минути. След това добавете нарязаната целина, обеления и фино настърган джинджифил, както и смачкания чесън. Добавете подправките и разбъркайте. Гответе 10-20 секунди. Добавете нарязаните домати, бульона, доматите пасата, пастата хариса, меда, нарязаните на четвъртинки сушени кайсии, нарязаните на осминки консервирани лимони. Разбъркайте. Върнете месото в тенджерата, захлупете и поставете в предварително загрята фурна на 130 градуса с вентилатор (150 градуса без вентилатор) за 1 час.

3. Извадете тенджерата, отхлупете и добавете предварително отцедения нахут. Разбъркайте и поставете във фурната за още 30 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти