500 г дребни пресни картофи
3 с.л. зехтин
1 1/2 едър лют червен пипер
1 ч.л. сушена мента
1/2 ч.л. сол с целина
8 агнешки котлета
100 г рукола
1 ч.л. едра морска сол
1 с.л. нарязан магданоз
1 с.л. прясна мента
Начин на приготвяне:
1. Почистете и разрежете пресните картофи на половинки. Сварете ги на пара до омекване.
2. В тавичка сипете 2 с.л. зехтин, поръсете солта с целина, едрия лют червен пипер и сушената мента.
3. Оваляйте от двете страни всеки агнешки котлет и оставете всички в тавичката за 10 минути.
4. Загрейте силно тиган с незалепващо покритие и поставете в него маринованите котлети. Гответе 5 минути от едната страна и 3 минути от другата.
5. В голяма чиния разпръснете листата рукола. Върху тях подредете агнешките котлети.
6. В същия тиган сипете останалия зехтин и запечете картофите до златисто, по 3 минути от всяка страна. Изсипете ги при агнешките котлети. Поръсете с морска сол и нарязани пресни магданоз и мента.