2 бр. агнешки джолан
прясно смлян черен пипер
1 с.л. зехтин
2 глави лук
1 скилидка чесън
4 филенца маринована аншоа
2 стръка розмарин
2 дафинови листа
250 мл пилешки или телешки бульон
250 мл червено вино
шепа листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни.
2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете страни, до златистокафяво.
3. Добавете нарязания на едро лук и нарязаната на филийки скилидка чесън. Добавете нарязани на ситно 2 филенца аншоа. Добавете стръковете розмарин и дафиновите листа. Залейте с бульон и червено вино. Щом течността заври, захлупете съда и поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2 часа. По средата на печенето обърнете джоланите.
3. Извадете джоланите в чиния и ги оставете да си починат, като ги държите топли.
4. Върнете съда със соса върху котлона и добавете останалите 2 нарязани на ситно филенца аншоа. Добавете и нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути. Опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете сол и черен пипер.
5. Сервирайте агнешките джолани, поляти обилно със сос.