Едва ли на някого му се готви, когато навън температурата е подходяща да разтопиш чугунения тиган на плочките, но все пак в този живот трябва да се яде дори и когато е горещо. Да не говорим, че има някои хора, които искат да ядат три пъти дневно, при това - разнообразно!
Така че, ето няколко предложения от нас, с които хем да отбиете лесно номера, хем всички да са доволни, нахранени и с приспан апетит поне за известно време, дай Боже.
И така – летните манджички звучат прекрасно колкото на хартия (респективно – на екран), толкова и в чинията, но отново на преден план излизат температурните рекорди, в които не е много апетитно да ядеш горещи манджи. Салатите също писват в обичайния си вид домат-краставица-магданоз-сирене, затова ето едно различно и готино предложение за нещо средно между манджа и салата, което може да консумирате и студено!
Картофена салата с грах, лук и царевица
Както се сещате, ще са ви необходими картофи, най-добре пресни (около 500 г)
царевица 200 г
грах 200 грама
1 глава лук
За соса ще са ви необходими
6 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. кетчуп
Черен пипер, сол и магданоз на око.
Сварявате картофите, след това ги белите и ги нарязвате на кубчета, отделно сварявате царевицата и грахът, а лука нарязвате в отделна купичка и поднасяте всички зеленчуци отделно в чинията, а соса добавяте точно преди сервиране.
А сега и десерт – защото какво е едно хранене, ако няма десерт? Абсолютно нищо.
И така, в сезона за прасковите и нектарините е повече от естествено да си направите нещо студено и вкусно тях, а именно –
Домашен сладолед
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
150 г захар
3 праскови
1 ванилова есенция или пък органична ванилия на око
1/4 ч. л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Кипнете вода в някакъв съд и когато заври, потопете прасковите/нектарините в нея, след което ги извадете и ги шокирайте със студена вода, за да се обелят по-лесно. Сварете млякото, и го смесете с разбитите жълтъци със захар. Изсипете всичко в друг съд и го оставете да ври 2-3 минути, докато бъркате, за да не загори. Добавете есенцията/органичната ванилия и джинджифила, а след това разбийте сметаната на сняг.
Нарежете плодовете на кубчета, намачкайте ги с вилица и ги сложете в получения крем.
След това добавете сметаната, сложете всичко във фризера и готово!
Приятно хапване!
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>