3 средно големи тиквички
няколко скилидки чесън - на вкус
зехтин
листенца босилек
пармиджано
Напоследък ни се яде нещо вкусно, но и леко. Естествено, че топлото време предразполага към такъв вкус. От друга страна пастата е често в менюто ни, а една рецепта завладя социалните мрежи през последния месец.
Паста с тиквички звучи много странно, но истината е, че е изключително вкусно, леко и полезно ястие. Оказва се, че това е една от най-популярните класически италиански рецепти, които се възраждат днес с нова сила. Името ѝ е "Паста ала Нерано" и вариациите ѝ за приготвяне са няколко.
Някои предпочитат соса със сметана, други я избягват, но както и да я приготвите, удоволствието е гарантирано.
@erinnobrienn SPAGHETTI ALLA NERANO 🥒😍 we had this in Positano last year and it’s one of my favorite pastas EVER! What you’ll need: EVOO (for frying and for sauce) 2/3 pack of spaghetti Approximately 4 zucchini, thinly sliced 1/4 cup parmigiano reggiano 1 cup sharp provolone cheese (provolone del Monaco is usually used, I found and used caicocavallo) Fresh basil to taste 1 clove garlic Salt to taste Freshly cracked black pepper to taste 1 dab butter (not traditional but I love doing this) Lots of pasta water, of course! #pasta #italianfood #spaghettinerano #zuchinnipasta #italyfood #italytravel #traveltiktok ♬ Che La Luna - Louis Prima
Нашата рецепта е без сметана с изключително улеснено приготвяне, така че да имате вкусно и прясно ястие само за 15 минути. Комбинирайте с чаша изстудено бяло вино и приятели или само в компанията на любимия си. А защо не да ѝ се насладите насаме?
И така: За паста с тиквички ала Edna.bg ни трябват:
- 3 средно големи тиквички
- няколко скилидки чесън - на вкус
- зехтин
- листенца босилек
- пармиджано
Приготвяме като настържем тиквичките на едро ренде, оставим ги да се отцедят за 15 минути и излеем ненужната вода. В средно дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме малко зехтин на не много висока температура и добавяме до златисто нарязаните на малки кръгчета скилидки чесън. Изсипваме настърганите тиквички и с дървена бъркалка разбърквайте за около 3-4 минути.
@the_pastaqueen The only variant to a classic Carbonara I stand behind is my Summer Zucchine Carbonara. It's easy, unpretentious but remarkable. Just Like you are 😉✨
♬ Mozart-Symphony No.41-1 - 杭州爱乐乐团
Сварете пастата, която сте избрали, за нас най-вкусно става с прясни талиатели и ги изсипете в тигана с тиквичките за 2-3 минути да се овкусят. Добавете сол и черен пипер на вкус и сервирайте с пресни босилкови листа и настъргано пармиджано.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)