400 г картофи
1 морков
70 г глава целина
1/2 глава лук
50 г краве масло
2-3 с.л. Vegeta Original
За топчетата:
250 г телешка кайма
50 г ориз
1 белтък
1/2 глава лук
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
За застройката:
1 жълтък
400 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на еднакви кубчета. В сгорещена мазнина се запържват морковът, целината и лукът.
Добавят се картофите и се заливат с около 3 литра вода, овкусена с 2-3 с. л. Vegeta Original и се вари, докато зеленчуците омекнат.
Междувременно се оформят топчетата за супата. Каймата се смесва с измития ориз, нарязан на ситно лук, сол, черен пипер и белтък.
Оформят се топчета и се овалват в брашно. Добавят се към вече омекналите зеленчуци.
Малко преди супата да е готова, се застройва с жълтък и кисело мляко.
Сервира се още гореща със стръкче свеж магданоз.