Създадено за Leki

Македонска наденица Leki с картофи във фолио

Македонска наденица Leki с картофи във фолио

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • македонска наденица Leki - 4 бр 
  • пресни картофи - 900 гр 
  • зелен боб - 200 гр 
  • моркови - 4 бр
  • олио - 90 мл
  • сол на вкус

Македонска наденица с картофи във фолио, изпечени на барбекю, звучи доста примамливо, не мислите ли! В нашата представа барбекю съвсем не значи само мръвки. Обичаме да хвърляме на огъня и зеленчуци, гъби, царевица, че дори и плодове, завити във фолио, и след това да ги поднасяме със сладолед. С малко повече въображение може да се получи много интересно меню.

Този път ви провокираме с рецепта за македонска наденица, приготвена с картофи, моркови и зелен боб. Съвсем подходящо за барбекю сезона, която изобилието от зеленчуци ни дава възможност да опитваме нови идеи. Освен това вашата работа е съвсем кратка и докато ястието се пече, можете да си почивате или да си бъбрите с приятели.

Ако комбинацията от боб, моркови и картофи ви напомня за гювеч, опитайте ги приготвени по този начин – с наденица и на барбекю. Вкусът е познат, но в същото време различен заради начина на готвене. Знаете, че това има голямо значение. За предпочитане е да ползвате пресни картофи, защото при тях времето за топлинна обработка е значително по-малко. Няма проблем и ако бобът е замразен, макар че пресният е по-добрият вариант през лятото.

Каква наденица да вземете? Обикновено няма грешен отговор- каквато ви харесва или имате в хладилника. За тази рецепта обаче ще заложим на македонска наденица Leki. Вкусът и ароматът ѝ обединяват чудесно зеления боб, картофките и морковите. Дори да не добавите други подправки, а само да посолите, тя е достатъчна да овкуси всичко.

Имайте предвид, че времето за печене е толкова кратко, защото картофите са пресни. Ако са стари, предвидете поне десетина минути повече.

Приятно готвене и добър апетит!

Начин на приготвяне:

  • По-големите картофи нарежете на половинки. Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета, а зеления боб почистете и нарежете на еднакви парчета.
  • Обелете наденицата и я нарежете на кръгчета.
  • Разстелете голям лист алуминиево фолио и разпределете наденицата върху него. Върху нея сложете пресните картофи, морковите и зеления боб. По желание можете да добавите и люти чушки.
  • Залейте с олио, овкусете с микс подправки по ваш вкус, след което завийте фолиото на пакет и отново завийте с още един лист фолио, така че да избегнете изтичането на мазнина от пакета.
  • Печете пакетите на барбекю с умерена температура за около 25 минути. Ако барбекюто има капак, може да го затворите. Обръщайте регулярно на всеки 4 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти