Необходими продукти:
листа от цикория
2 п. котидж сирене
връзка репички
пресен лук
100 гр. пекан
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно репичките и пресния лук. Смесете ги със сиренето котидж и разбъркайте добре.
Подправете със сол, черен пипер и няколко капки зехтин. Внимавайте със солта, защото сиренето е доста солено.
Нарежете ядките и ги запечете на сух тиган, само колкото да освободят ароматите си.
Отделете внимателно листат на цикорията, ако не намерите, може да използвате бейби маруля, те ще послужат за корито на лодките.
С помощта на лъжица напълнете листата със сместа и поръсете с ядките.
Да ви е сладко!
Вижте как да приготвите и останалите компоненти от менюто на Александра Богданска във видеото.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук