Любов от първата хапка

Любов от първата хапка

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Какъв ще е първият ви избор, ако трябва да приготвите нещо вкусно, но бързо и без много усилия? И най-важното – децата да го харесат и да останат доволни! Кренвирши, нали.

Във фурната или на тиган, с пържени картофки, с любим сос и голяма купа салата – хапването е готово за нула време!

Един от най-популярните и разпространени месни деликатеси, те са предпочитаното решение заради своята универсалност и лесна употреба. Именно заради това са прескочили границите на своята родина и са си спечелили място в кулинарните традиции на много страни по света, включително и България.

Да, факт е, че около тях често се завихря полемика. Факт е и обаче, че тя често и твърде едностранчиво обобщава и поставя грешен акцент – върху думата, а не върху съдържанието.

кен
Снимка: кен

Безкомпромисно качество

Кренвиршът всъщност е българският роднина на германския вурст. В този смисъл той е наследник на стар и голям кулинарен род, който се е разпрострял по целия свят. По своята същност той представлява много фино смляно телешко, свинско или птиче месо, което е подправено и преминало през леко опушване. Оттам всъщност идват отличителният му вкус и аромат.

Възрастните го обичат, но децата просто го обожават, защото има мек и сочен вкус, защото е лесен за дъвчене и леко подправен. Това го прави приятен за консумация и „безопасен“ за вкусовите им рецептори.

Кренвиршите могат да бъдат част от балансираното детско меню, когато са избрани внимателно и комбинирани с други здравословни храни. Те са бърз и лесен източник на важни хранителни вещества като протеини, витамини и минерали. Можете да ги похапвате веднага или да приготвите различни ястия с тях. Винаги ще са точно такива, каквито ги обичате. И каквито децата ги обичат. Вкусно, а!

Тук, разбира се, идва и ролята на родителя – да подбере качествени колбаси с високо съдържание на месо, без изкуствени оцветители, без алергени и без ГМО.

Как да се ориентирате в написаното на етикетите? Ако не сте специалист и нямате време да проверите всяка съставка в интернет, има едно лесно правило към което може да се придържате – колкото по-кратък е съставът, толкова по-добре.

кен
Снимка: кен

Вкусно, лесно, забавно

С кренвирш се приготвя една от най-популярните закуски в света – хотдогът. Питка бял хляб, топъл кренвирш, сос или салата по избор и магията се случва с минимум усилия. В България си имаме своя версия – кренвиршката, която не му отстъпва по нищо, а пък ако е домашна, още по-добре. Популярният колбас често спасява вечерята в комбинация с кашкавал запечен във фурната или просто жарнат на грил тиган и поднесен със свежа салата. Но това е само за загрявка.

С кренвирши могат да се направят всевъзможни вкуснотии, които не само са подходящи за деца, но могат и да бъдат приготвени с помощта на децата. Мини пици, кренвирши в бутер тесто, топли и студени сандвичи, шишчета, забавни формички от кренвирши, сирене и яйца, любимите гювечета и спагети…

Апетитни са, никой не може да го отрече, но освен това внасят и разнообразие в менюто. Те могат да се консумират по различни начини, без да станат скучни.

Децата ги обичат заради вкуса и аромата им, който никой друг колбас не може да повтори, но също и защото са лесни за хапване и с тях храненето е по-забавно и приятно. Неслучайно са чест избор при подготовката на рождени дни, пикници и различни тържества.

Да не забравяме, че с тях хлапетата правят и първите си самостоятелни крачки в кулинарията!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол