600 мл прясно мляко
350 мл кафе еспресо
200 г печена тиква
90 г кафява захар „Демерара“
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян карамфил
за гарниране:
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
канела на вкус
В това време няма нищо по-хубаво от чаша ободряващо лате
Печената тиква се пюрира.
Млякото се сипва в касерола, заедно с кафявата захар, ваниловата захар, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче.
Прибавя се и тиквеното пюре. Загряват се на умерен огън и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона.
Сместа се прецежда. Налива се горещото кафе и се разбърква.
Напитката се разпределя в чаши.
Гарнира се с разбитата със захарта сметана. Поръсва се с канела.
Прочети още:
Как да си направим лесно коктейл "Маргарита"
Коктейли за ценители
Най-добрите летни коктейли
Тайната на хубавото домашно греяно вино