Необходими продукти:
1 л ябълков сок
750 мл червено вино „Риоха“
70 мл бял ром
100 г мед
3 портокала
1 зелена ябълка
3 карамфилчета
2 бр. звезден анасон
2 пръчки канела
Начин на приготвяне:
Ябълковият сок се загрява с канелата, звездния анасон и карамфила. Прибавя се сокът от 2 портокала и се вари около 20 минути на слаб огън.
Дърпа се от котлона и се смесва с меда, като се бърка, за да се разтвори. Налива се и ромът.
Ябълката се измива и се нарязва на лодки, портокалът се измива и се разделя на парчета. Във всяка чаша се слагат по резен портокал и ябълка.
До половината се налива от топлия плодов сок и се допълва с виното. Сангрията се сервира топла.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочети още:
Как да си направим лесно коктейл "Маргарита"
Коктейли за ценители
Най-добрите летни коктейли
Коктейл "Кафе"
Здравословни коктейли за красота