На ход са тези леки кулинарни изкушения, които са по-подходящи за парти или като добавка към изтънчена вечеря в компанията на приятели и чаша хубаво вино (или каквото питие предпочитате) в ръка.
Продукти
250 гр коктейлни скариди
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 чаена лъжичка ситно нарязан пресен джинджифил
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 моркова
1 авокадо
1 зелена люта чушка
1/2 кутийка сирене "Филаделфия" със зелени маслини
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна. Смесете в купа джинджифила, лимоновата кора, лимоновия сок и зехтина. След което добавете лука, чесъна и скаридите. Подправете със сол и пипер, разбъркайте и оставете скаридите да се мариноват за един час.
Ако сте купили сурови скариди, първо трябва да ги обработите топлинно - леко да ги сварите или запържите.
По-нататък в списъка със задачите следва да настържете морковите на ситно ренде, а в блендер пасирайте авокадото заедно с чушката и сиренето до получаване на гладък крем.
Накрая сипете на дъното на малки чашки по една супена лъжица от маринованите скариди, върху тях сложете щипка моркови, а най-отгоре завършете коктейлната композиция като шприцовате крема от авокадо във форма по ваш избор. Гарнирайте пак със скарида и сте готови за тостове.
Наздраве от екипа на Edna.bg и да ви е сладко!
Мини коктейли със скариди и крем от авокадо
Морска екзотика
20162
Необходими продукти