Да си направиш сам леден чай не е никак трудно, а е и полезно, защото вместо есенциите, на които разчитат масовите индустриални марки, в личната освежаваща напитка има само истински плодове.
Необходими продукти за 2 литра
3 зрели праскови
1,5 л вода
4 с. л. кафява захар
6 пакетчета зелен чай
сокът на 3 лимона
лед, резени лимон, стръкчета мента и праскови за сервиране
Начин на приготвяне
1. Прасковите се обелват и се нарязват на кубчета. Заливат се с 0,5 л вода, добавя се захарта и се слагат да заврат. След 5 мин. се пасират и се охлаждат.
2. Останалата вода се кипва, добавят се пакетчетата чай и се запарва 10 мин. Чаят се охлажда.
3. Смесват се прасковеният нектар, чаят и лимоновият сок. Добавят се лед, резени лимон, мента и праскови и се сервира.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Крем с карамелизирани праскови
Коктейл с праскови и бяло вино
Как да забъркаме няколко летни коктейла
Ледени плодови близалки
Здравословно смути