250 мл животинска сметана
200 мл ирландско уиски
1/2 консерва подсладено кондензирано мляко (от 400 г)
1 ч. л. инстантно кафе
1 ч. л. ванилов екстракт
1/8 бадемова есенция
2 с. л. какао
2 с. л. кафява захар „Демерара“
Начин на приготвяне:
Захарта, инстантното кафе и какаото се разтварят в 100 мл от сметаната, като леко се загряват, докато захарта се разтопи.
Кондензираното мляко, уискито, ваниловият екстракт, бадемовата есенция и останалата сметана, заедно с леко охладената овкусена сметана се слагат в шейкър кана и се разбива за кратко.
Крем ликьорът се налива в бутилка.
Може да се съхранява до 2 месеца в хладилник. Преди употреба бутилката се разклаща.