лайм - 1 бр
диня - 5-6 парчета
кафява захар - 1 с.л.
сироп мента - 30 мл
прясна мента - 7-8 листа
газирана вода - 100 мл
лед
Знаем, че много от вас харесват свежестта на кубинското мохито, но не си падат по финалните нотки на рома и затова си поръчват безалкохолно мохито. За да добавим още лятно настроение в него, Mate Kitchen предлагат вариация на рецептата с добавена диня. Листа прясна мента, лайм, кафява тръстикова захар, газирана вода, лед и към този класически микс – безалкохолна мента или ментов сироп и разкошна сладка диня, смачкана, така че да освободи уханния си сок.
Можете да пиете от това лятно великолепие донасита и една чаша няма да ви стигне. Затова ви предлагаме да направите цяла кана безалкохолно мохито с много лед и да го сложите в средата на масата. Дори децата могат да опитат. Ще бъде приятно разнообразие през топлите месеци, когато ни се иска да пийнем нещо студено, сладникаво и приятно кисело.
Това безалкохолно мохито е страхотна идея, когато решите да си направите барбекю на двора или за лежерен следобед на сянка, по възможност на хамак и с хубава книга в ръка. Ако вкусът ви допадне, можете да експериментирате и да използвате пъпеш вместо диня. От Mate Kitchen уверяват, че ще се изненадате колко добре си подхожда с ментата.
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете лайма на малки парчета и го сложете в подходяща чаша.
2. Прибавете захарта и ментата и смачкайте хубаво. Добавете динята и смачкайте отново.
3. Прибавете ментовия сироп (безалкохолнта мента), леда допълнете с газираната вода и поднесете.