350 г червено зеле
1/2 глава китайско зеле
1 голям морков
4 пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
100 г сладко от бекон
2 ч.л. рибен сос
1 ч.л. сгъстен соев сос
2 ч.л. оризов оцет
1 люта чушка "Птиче око"
сол и черен пипер
олио
За дресинга:
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. сгъстен соевс сос
1 1/2 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете червеното и китайското зеле на тънки ивици и ги сложете в голяма купа.
2. В купа смесете съставките за дресинга и ги разбъркайте много добре. Залейте двата вида зеле с него, разбъркайте и оставете настрана.
3. Измитото и подсушено пилешко месо поръсете със сол и черен пипер от едната страна. Поставете го в загрят тиган с 1 с.л. олио и поставете месото в него. Гответе 3-4 минути, до образуването на златистокафява коричка и обърнете. Поръсете със сол и черен пипер и пържете още 3-4 минути. Извадете месото в чиния и го оставете да си почине.
4. В касеролка сипете сладкото от бекон заедно със соевия сос, рибния сос, оризовия оцет и няразяната на ситно люта чушка заедно със семките. Разбъркайте добре и затоплете леко.
5. Нарежете пилешкото на тънки резени и ги добавете при зеленчуците. Добавете и соса със сладко от бекон. Разбъркайте много добре и сервирайте.