Китайска салата с пилешко и сос със сладко от бекон

Нестандартен вкус от Изтока

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

350 г червено зеле

1/2 глава китайско зеле

1 голям морков

4  пилешки бутчета, обезкостени и без кожа

100 г сладко от бекон

2 ч.л. рибен сос

1 ч.л. сгъстен соев сос

2 ч.л. оризов оцет

1 люта чушка "Птиче око"

сол и черен пипер

олио

За дресинга:

2 с.л. оризов оцет

1 с.л. сгъстен соевс сос

1 1/2 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете червеното и китайското зеле на тънки ивици и ги сложете в голяма купа.

2. В купа смесете съставките за дресинга и ги разбъркайте много добре. Залейте двата вида зеле с него, разбъркайте и оставете настрана.

3. Измитото и подсушено пилешко месо поръсете със сол и черен пипер от едната страна. Поставете го в загрят тиган с 1 с.л. олио и поставете месото в него. Гответе 3-4 минути, до образуването на златистокафява коричка и обърнете. Поръсете със сол и черен пипер и пържете още 3-4 минути. Извадете месото в чиния и го оставете да си почине.

4. В касеролка сипете сладкото от бекон заедно със соевия сос, рибния сос, оризовия оцет и няразяната на ситно люта чушка заедно със семките. Разбъркайте добре и затоплете леко.

5. Нарежете пилешкото на тънки резени и ги добавете при зеленчуците. Добавете и соса със сладко от бекон. Разбъркайте много добре и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти