Картофени кюфтета с шпек Орехите

Картофени кюфтета с шпек Орехите

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

картофи - 1 кг - 2.29 лв
яйца - 2 бр - 1.33 лв
зелен лук - 2 стръка - 0.85 лв
шпек Орехите - 1/2 парчета - 4.25 лв
кашкавал - 250 гр - 5.62 лв
брашно - 100 гр - 0.19 лв
олио - 200 мл - 0.84 лв
сол на вкус
черен пипер на вкус

Ако сте се размечтали за апетитни картофени кюфтета със златист загар, а в хладилника ви има и парче шпек, непременно трябва да ги обедините и да опитате тази рецепта. Минималистична откъм продукти, но без компромис с вкуса. Хубави жълти картофи, малко зелен лук за цвят и свежест, сол и черен пипер…

Специалната съставка в наглед скромните картофени кюфтета е шпек „Орехите“. Защото искахме да има месце и да не товарим кюртофите с подправи, а да оставим миксът от аромати в салама да ги овкуси деликатно и да донесе онези характерен български вкус. И понеже не панираме кюфтетата, тук-там се получават много апетитни запържени ръбчета от салам, които ги правят още по-неустоими.

Кашкавалът пък придава мекота и от своя характерен млечен вкус. Ще ви хареса, особено докато са още топли-топли. А сме сигурни, че няма да им дадете възможност да изстинат. Вече сме опитвали тези картофени кюфтета с шпек „Орехите“ и знаем колко подмамващо вкусни са. И колко бързо свършват.

Този път няма да поливаме златистите картофени кюфтета с шпек „Орехите“ с млечен сос, както иначе повелява традицията. Предлагаме ви да опитате нов вариант за поднасяне – с прясна салата, може би и мариновани чушлета, но не и друго. Салатата, особено ако с домати, лук и червени чушки, им подхожда много добре, без да ги скрива или обезличава. Дайте им възможност да блеснат на масата, заслужават.

Да ви е вкусно!

 Начин на приготвяне:

1.Сварете картофите, обелете ги и ги смачкайте много добре в купа.
 2. Към тях прибавете разбитите яйца и почистения и нарязан на ситно зелен лук. Овкусете със сол и черен пипер, добавете настъргания кашкавал, брашното и нарязания на ситно шпек "Орехите".
 3. Смесете всичко много добре и с намазнени ръце оформете кюфтета с големина по ваш избор.
4. Загрейте мазнината в тиган и изпържете кюфтетата на умерена температура до златист загар и от двете страни. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, и сервирайте с гарнитура по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти