Картофени кюфтета, панирани в тортила чипс

Безглутенови и засищащи

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 големи шепи смлян тротила (царевичен) чипс

2 с.л. прясно настърган пармезан

олио за пържене

2 ч.ч. намачкани сварени картофи

2 с.л. царевично брашно или брашно от нахут

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. чесън на прах

сол и черен пипер

3 яйца

Начин на приготвяне:

1. Сложете царевичния чипс в блендер или кухненски робот и го смелете фино, като натиснете бутона за пулсиране 4-5 пъти. ПРесипете трохите в дълбока чиния. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

2. В купа сложете намачканите сварени картофи и към тях добавете лука и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер. С помощта на ръце оформете кръгли топки с големината на топки за голф, след това ги сплескайте, за да получите плоско кюфте.

3. В дълбока чиния разбийте яйцата заедно с 1 с.л. вода. Оваляйте кюфтета първо в разбитите яйца, изтръскайте добре. След това оваляйте в трохите от чипс и отново изтръскайте. Пържете кюфтетата в 2 пръста олио, загрято до 180 градуса, по 1-2 минути от всяка страна. Отцедете кюфтетата върху кухненска хартия.

4. Поднесете пържените картофени кюфтета с резен лимон и сос или добавка по ваш вкус.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти