Ягодова торта с бишкоти

Ягодова торта с бишкоти

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • бишкоти - 400 гр - 4.69 лв
  • прясно мляко - 200 мл - 0.58 лв
  • ягоди - 600 гр - 4.79 лв
  • заквасена сметана - 250 гр - 4.41 лв
  • маскарпоне - 250 гр - 5.69 лв
  • сладкарска сметана - 250 мл - 4.49 лв
  • захар - 200 гр - 0.54 лв
  • ванилия - 1 бр - 0.05 лв

С парче ягодова торта ще ни изкушат от Mate Kitchen. Само че нашата не е като купените, които обещават да я е ягодова, но плодовете в нея с лупа да ги търсиш. Тук ягодите се усещат с всяка хапка, а тортата е свежа, въздушна, пухкава и сочна. Изключително лека и подходяща за десерт след по-обилно хапване. С чашка кафе ще ви върне силите и ще ви зареди с позитивизъм.

Едва ли сте предполагали, че ягодова торта може да се направи толкова лесно и бързо. Бишкоти, потопени в прясно мляко, крем от заквасена сметана и маскарпоне, в който има мноооого нарязани пресни ягоди и в общи линии това е всичко. Украсата после е въпрос на въображение. Ние ползвахме пресни ягоди, разбира се, но можете да я намажете и със сладко от ягоди за още повече вкус.

Хубавото е, че не трябва да чакате дълго, за да я опитате. Два часа в хладилника са й напълно достатъчни да поеме от вкусовете, съветват Mate Kitchen. Бишкотите така или иначе са напоени в кисело мляко, така че няма да са сухи. Между другото, тук ще ви издадем един малък трик. Ако искате бишкотите във вашата ягодова торта да имат по-изявен вкус, разбъркайте в прясното мляко сироп от ягодово сладко. Няма да съжалявате, когато я опитате.

Да ви е сладко!

  •  Отделете няколко цели ягоди за украса, а останалите почистете от дръжките и нарежете на дребни кубчета.
  •  Разбийте заедно заквасената сметана, маскарпонето, захарта и ванилията.
  •  Добавете вътре ягодите и разбъркайте внимателно, за да не се смачкат.
  •  Потопете бързо бишкотите в леко затоплено прясно мляко и ги наредете във форма за торта с подвижно дъно. Внимавайте да не се напоят много, защото после трябва да поемат от крема.
  •  Изсипете половината ягодова смес върху бишкотите.
  •  Наредете още един пласт бишкоти и изсипете останалата част от крема. Приберете тортата в хладилника за 2 часа, за да може бишкотите да поемат от крема.
  •  Разбийте сладкарската сметана на пухкав сняг.
  •  Извадете тортата от хладилника. Освободете я от формата и намажете страните със сметана. Отгоре шприцовайте розички и украсете с цели ягоди.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа заквасена сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа бишкоти, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа маскарпоне, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти