Създадено за Белла България

Хрупкава баница с билки, бри и фини точени кори Bella

Греховно вкусно

1.33 от общо 3 гласа
55 мин.
Необходими продукти
  • кори за баница Bella - 1 пакет - 3.99 лв
  • сирене Бри - 250 гр - 9.75 лв
  • зехтин - 120 мл - 1.32 лв
  • мед - 60 гр - 1.23 лв
  • прясна мащерка - 5 стръка - 0.39 лв
  • пресен розмарин - 2 стръка - 0.39 лв
  • риган - 1 ч.л. - 0.41 лв

Ако искате да превърнете семейната съботно-неделна закуска в разглезващо удоволствие, направете хрупкава баница с билки и бри. Топло и меко сирене бри и ароматни хрупкави кори, полети с мед за разкош… Греховно вкусно! А се прави толкова лесно, че няма да повярвате. В центъра на това огнено слънце е питка сирене бри, а около него като лъчи се редят ароматизирани с пресен розмарин, мащерка и качествен зехтин кори за баница.

Трикът, за да се получи това вдъхновяващо и апетитно чудо, е да ползвате фини точени кори Bella. Те са изключително тънки, но в същото време достатъчно еластични, така че не се трошат и подготовката на баницата е бърза и лесна. И най-важното, няма да се изнервяте. Всички знаем колко е досадно, когато се опитваме да сътворим нещо ефектно, а продуктите ни саботират. С фините кори на Bella няма такава опасност.

С лекотата, с която ще си направите тази хрупкава баница с билки и бри, ще приготвите всяко друго изкушение, за което са ви необходими кори. От класическа баница, през триъгълни банички с каквато плънка пожелаете, до апетитния мандраджийски бюрек. Е, може и нещо сладичко, разбира се. Непременно трябва да опитате банановия щрудел с орехи и стафиди.

И понеже започнахме с това, че нашата хрупкава баница с билки и бри е много разглезваща закуска, сме длъжни да добавим, че тя е също толкова разглезващо предястие. От опит знаем, че сложим ли нещо такова на масата, до основното може и да не се стигне. Няма кой да устои. Опитайте и ще се убедите.

Добър апетит!

  1.  Сложете сиренето в центъра на кръгла тава, покрита с хартия за печене.
  2.  Разстелете корите за баница на работната повърхност. Вземете една кора, намажете обилно със зехтин, поръсете с риган и отгоре сложете друга кора. Намажете я със зехтин и нагънете на ветрило.
  3.  Омотайте полученото ветрило плътно около сиренето и продължете по същия начин докато корите свършат.
  4.  След като корите са разпределени равномерно в тавата около сиренето, вземете нож и направете разрези по повърхността на сиренето, така че да се получат равномерни квадратчета.
  5.  Намажете със зехтин обилно горната част на корите и сиренето и печете на 180 градуса до равномерен залтист загар. След това извадете, залейте с мед и подправете с нарязаните на ситно мащерка и розмарин.

Внимание: Съдържа сирене Бри, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти